Vouwsteps

"Vouwsteps? Deze site ging toch over vliegtuigen?" Ja, deze site gaat inderdaad over vliegtuigen, maar met het vliegtuig kun je helaas niet overal komen: Als je eenmaal bent geland ben je aangewezen op andere vormen van vervoer om bijvoorbeeld boodschappen te gaan doen. Natuurlijk speelt dit niet wanneer je even met je vliegtuig een rondje boven het plaatselijke vliegveld gaat vliegen, of wanneer je bij een "overland" na het vliegveldterrasje gelijk weer terug gaat, maar bij grotere reizen wordt het gemis aan een eigen grondvoertuig al snel pijnlijk duidelijk.

Natuurlijk kun je altijd een taxi huren, maar de insteek van deze website is dat we het toch een klein beetje voordelig proberen te houden. Hierna blijft er niet zo gek veel keuze over: de ruimte in een Cessna is nou eenmaal beperkt en ook aan het gewicht zijn er duidelijke grenzen. Vouwfietsjes zijn mogelijk, maar nemen toch wel erg veel plaats in en zijn toch nog steeds wel wat aan de zware kant. Skeelers zijn wat deze punten betreft weer ideaal, maar niet iedereen is er even handig mee, en in bergachtig gebied zijn ze al snel waardeloos. De drempel om ze te gebruiken is ook wat aan de hoge kant, want je moet ze per slot van rekening aan- en uittrekken.

Onze keus viel al snel op vouwstepjes. Denk bij een vouwstepje niet gelijk aan de step die je als kind vroeger wellicht had, of de moderne stepjes met minuscule wieltjes. De vouwstepjes die wij hebben uitgekozen zijn gemaakt van aluminium en magnesium, hebben relatief grote wielen met zeer wrijvingsarme lagers, banden die wel enige schokdemping bieden maar ook niet al te zacht zijn. Je haalt er met heel weinig moeite snelheden van 12-15 Km/h mee (met wat meer moeite haal je zelfs 25 Km/h), en je rolt er zeer lang mee uit. De vouwstepjes bieden de volgende voordelen:

Uiteraard zijn de stepjes beschikbaar voor huurders van ons vliegtuig.

De stepjes zijn voor meer doeleinden uitermate handig. Wij gebruiken ze ook om jonge paarden mee naar buiten te nemen en ze aan het verkeer te laten wennen. De stepjes zijn zo stevig dat ze niet eens stuk gaan als een paard er bovenop springt. Zie voor een fotoserie Steps en paarden.

www.privatepilots.nl

Teller