Vliegveld Hoogeveen

Ons vliegtuig heeft zeeën van ruimte in een mooie ruime hangaar op het vliegveld Hoogeveen.

Ons vliegtuig heeft als thuisbasis vliegveld Hoogeveen (EHHO). Een zeer prettig vliegveld, goede voorzieningen, een leuke restauratie, de langste grasbaan van Nederland, rustig, en, hoe kan het ook anders op deze website, de voordeligste tarieven van Nederland.

Voor de geïnteresseerden: er zijn diverse vliegclubs op het veld met bijzondere oude kisten, en tevens is er een zweefvliegclub en een paraclub.

Zelf zijn wij lid van de Motor Vlieg Vereniging Hoogeveen, deze vereniging is tevens beheerder van de hangaar waar ons vliegtuig staat.

Het vliegveld is gunstig gelegen. Vanaf deze plek kun je gemakkelijk naar de waddeneilanden (vliegveld Ameland is bijvoorbeeld slechts een half uur vliegen vanaf Hoogeveen), en naar Duitsland (waar de landingstarieven heel gunstig zijn). Vliegveld EHHO ligt bovendien in een uitgestrekt class E airspace, reikend tot flight level 65 (in het weekend zelfs flight level 95), met relatief weinig hindernissen in de buurt. De lucht in deze buurt is nog rustig dus dat vergroot de lol en de vliegveiligeid ook.

Routebeschrijving

De bereikbaarheid is ook per auto erg goed. Vanuit Groningen-Assen of Zwolle-Meppel via de A-28 afslag 27, "Fluitenberg - Hoogeveen noord - industrieterrein De Wieken" en na de afslag de borden richting vliegveld volgen. Vanuit Emmen via de A-37, afslag 1, "Hoogeveen oost - Noordseschut - industrieterrein De Wieken". Hoogeveen is per trein ook prima te bereiken, en vervolgens kun je naar het vliegveld met een treintaxi die wordt aangeboden op het treinstation.

Vliegveld informatie

Even geduld: de kaart wordt geladen...

Circuitgebied EHHO

Hiernaast zie je het circuitgebied van Hoogeveen. De blauwe lijn geeft het gemotoriseerde gebied aan, de rode het gebied voor de zweefvliegtuigen.

  • Runway 10 en Runway 28
  • TORA 3540ft
  • Elevation +40ft AMSL
  • Traffic pattern 740ft AMSL
  • Hoogeveen Radio 127.350 MHz
  • Dubbelklik om in te zoomen of gebruik de schuifbalk.
  • Houd de muisknop ingedrukt om te slepen.
www.privatepilots.nl

Teller