Huurprocedure PH-VZV

Op deze pagina wordt de gang van zaken met betrekking tot de huur van de PH-VZV beschreven.

Prijsinformatie kun je vinden op onze pagina Voordelig zelf vliegen

Hoe word je huurder?

In principe kun je vandaag een afspraak maken voor morgen en kun je dan ook gaan vliegen, het kan dus allemaal heel snel gaan. Hieronder wordt beschreven wat er nodig is om de PH-VZV te kunnen huren.

  1. Controleer of je aan de voorwaarden voldoet die door ons en onze verzekering zijn opgesteld: De snelste manier om duidelijk te maken dat je aan deze voorwaarden voldoet, is door ons een E-mail te sturen (géén brief naar de postbus). Ook voor het uitchecken op een C172 met dieselconversie, en/of voor een uitleg over dit specifieke vliegtuig en het reilen en zeilen in de hangaar, kun je met ons een afspraak maken. Het uitchecken/demonstreren kost je enkel de vliegtuighuur.
  2. Meld je gratis en gemakkelijk aan op ons online reserveringssysteem. Via dit systeem kun je online controleren of het vliegtuig beschikbaar is en zelf een reservering plaatsen. Na de initiële afspraak waarin we je alles hebben verteld over het vliegtuig, de hangaar, sleutels, enzovoorts kun je geheel zelfstandig het vliegtuig reserveren en huren.
  3. Lees de voorwaarden en bestudeer de Handleiding PH-VZV, print de checklist uit, en voor zover nodig en gewenst, print de fabriekshandleidingen uit van de avionics. Alle beschikbare PDF-bestanden kun je vinden op onze pagina Downloads.

Voor het vertrek

Behalve de standaard vluchtvoorbereiding en de preflight-check (zie ook de Handleiding PH-VZV) zijn er nog enkele aandachtspunten:

Tanken

sticker

Overland

Wanneer het vliegtuig onderweg buiten wordt gestald, let dan op de volgende punten:

Als je het leuk vindt kun je op de "PH-VZV sticker" (zie afbeelding) je naam en datum invullen en bij de toren op de deur plakken. De stickers liggen in het handschoenenkastje (en als ze op zijn liggen er in de kast weer nieuwe).

Na terugkomst

Wassen

Het zou fijn zijn als iedereen na terugkomst het vliegtuig ook van buiten schoon achter laat, maar we stellen dit niet verplicht. Liever een niet schoongemaakt vliegtuig dan een met tegenzin op een verkeerde manier schoongemaakt vliegtuig.

Als je van plan bent het vliegtuig schoon te maken: Het is belangrijk dat je de ruiten op de juiste manier behandelt. De plexiglas ruiten van het vliegtuig krassen namelijk zeer gemakkelijk, zelfs papier bevat harde stukjes die microscopische krasjes veroorzaken waardoor de ruiten op termijn ondoorzichtig worden.

Betaling

Je ontvangt eens per maand een factuur.

www.privatepilots.nl

Teller