Inhoudsopgave

Er zijn vele manieren om plezier te hebben van je vliegbrevet, en er zijn dan ook veel websites te vinden over vliegen in het algemeen. De rode draad van déze website, www.privatepilots.nl, wordt gevormd door routebeschrijvingen en manieren om de vlieghobby betaalbaar te houden.

Veel informatie dus over het maken van uitstapjes, zowel in binnen- als buitenland, compleet met gedetailleerde routebeschrijvingen die zijn voorzien van interactieve satellietfoto's. Verder tref je op deze website veel informatie aan over manieren waarop je je vlieghobby op betaalbare wijze kunt uitoefenen. Hoogtepunt is natuurlijk ons vliegtuig dat voor een zeer scherp tarief kan worden gehuurd. Verder vind je informatie over onder andere: manieren om je PPL goedkoop te halen, besparen op vervoerskosten op de plek van je bestemming, etc.

PH-VZV

Het laatste nieuws

Je kent deze website misschien al? Toch maar weer eens kijken, want er worden regelmatig nieuwe pagina's aan de site toegevoegd. We besparen je het zoeken:

Het laatste nieuws

Vliegroutes en Verslagen

Rechtstreeks bereikbaar onder www.vfrflights.nl.

Vliegroutes en Verslagen

Wie zijn wij?

Benieuwd wie er schuilgaan achter deze website?

Wie zijn wij?

Zelf een vliegtuig bouwen..?

We zijn in aanraking gekomen met het fenomeen 'zelfbouw-vliegtuigen', enthousiast geworden en we hebben een zogenaamde Europa gebouwd. Dit is een goed, snel en wendbaar vliegtuig dat erg geschikt is voor lange-afstandsreizen door het lage brandstof verbruik (omgerekend vliegt hij ca 1 op 18) en de relatief grote bagagecapaciteit. Hier kun je lezen over de bouw van onze Europa, hier over de First Flight.

Voordelig je PPL halen

Voordelig zelf vliegen begint met voordelig je vliegbrevet halen. Wij deden dat zeer voordelig in Amerika. Op de volgende pagina de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelig je PPL halen

Meevliegen

Wil je een keer meevliegen? Dat kan! Lees meer hierover op de volgende pagina:

Meevliegen

Vliegveld Hoogeveen

Ons vliegtuig heeft als thuisbasis vliegveld Hoogeveen (EHHO). Een zeer prettig vliegveld, goede voorzieningen, een leuke restauratie, de langste grasbaan van Nederland, rustig, en, hoe kan het ook anders op deze website, de voordeligste tarieven van Nederland.

Vliegveld Hoogeveen
interieur

Verhuur

Ons vliegtuig is te huur voor een voordelige prijs.

Voordelig zelf vliegen

Ons vliegtuig

Ons vliegtuig, de PH-VZV, is een Cessna 172N, gebouwd in 1979 te Reims. In 2007 zijn de motor en propellor vervangen door een Thielert Diesel motor plus variabele speed propellor. Door het lagere brandstofverbruik en de goedkopere brandstofprijs van Diesel zijn de operationele kosten fors gedaald.

Ons vliegtuig

Performance & Planning

Interactieve Weight & Balance calculator, Cruise Performance calculator, performance tabellen, en veel nuttige informatie voor huurders om een vlucht met de PH-VZV te plannen.

Performance & Planning

Handleiding

Voor huurders van ons vliegtuig hebben we een pagina samengesteld met de benodigde technische informatie aangaande de dieselmotor en de geinstalleerde avionics. Handleidingen en de checklist kun je hier downloaden.

Handleiding

Huurprocedure

De huurprocedure stap-voor-stap.

Huurprocedure

Online reserveren

Reserveer nu online ons vliegtuig tegen een scherpe prijs.

Online reserveren

Downloads

Een aantal documenten met betrekking tot de verhuur van de PH-VZV en een aantal handleidingen aangaande de avionics hebben we ter download beschikbaar gesteld. Ze staan op de volgende pagina

Downloads

Diversen

Alles wat niet op de hoofdpagina thuis hoort komt terecht in de rubriek "Diversen".

Diversen

Gastenboek

In ons gastenboek kun je laten weten dat je hier bent geweest en wat je van deze site vindt.

Gastenboek
www.privatepilots.nl

Teller